tirsdag 14. juni 2011

Scampigryte med karri



Så at vi hadde fersk koriander i drivhuset (trodde først det var glatt persille). Fikk urolig lyst til å lage noe indisk-inspirert, og endte opp med å lage dette:

Ingredienser:
500 g scampi
1 stor løk
1 gulrot
1 rød paprika
Noen never sukkererter
1 boks kokosmelk
½ boks hermetiske tomater
2 hvitløksfedd
Salt
Pepper
1 ts revet ingefær
2 ts godt karripulver (gult)
1 ss paprikapulver
Litt olje

Fremgangsmåte: Tin og rens scampien. Skjær løken og gulroten i ganske store biter og stek til løken er mør. Hell i kokosmelken, tomatene, krydderet og paprikaen og la det koke til grønnsakene er ganske møre. Tilsett scampien og sukkerertene og la det trekke på svak varme noen minutter. Du vet at scampien er ferdig når den er rød utenpå og hvit tvers igjennom. Server med indisk ris, nanbrød og salat.

Mulig at selve gryteretten ble mer tahi enn indisk, men godt ble det i hvert fall!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar