mandag 13. juni 2011

Eplepai uten mel og sukker (rå eller stekt)



Prøvde denne paien både rå og stekt. Begge deler var veldig godt, men den stekte var kanskje aller best, for den var varm og mør… Velg selv hvordan du vil gjøre det. Tror den er temmelig sunn uansett.

Ingredienser:
Paibunn:
4 dl paranøtter (lagt i bløt over natta)
1 dl mandler (også lagt i bløt over natta)
8 ferske dadler
Bitte litt salt
1 ss ekstra virgin kokosolje

Paifyll:
6 smakfulle epler
2 ss agavenektar
4 ss rosiner
1 ts kanel
(Litt sitronsaft)


Fremgangsmåte: Skyll de bløtlagte nøttene godt. Kjør alle ingrediensene til paibunden i en food prosessor. Trykk massen ut i en paiform med fingrene. Hvis du tar rå-varianten av paien og vil ha bunden litt sprø, så tørk den i ovnen på 40 grader i ca 12 timer. Men jeg syntes det var best med myk bunn!

Fjern kjernen i eplene og kjør fire av dem i food prosessoren (du trenger ikke fjerne skallet hvis du ikke gidder). Bland inn rosiner, kanel og agavenektar (du kan eventuelt bruke honning) og hell eplemassen over paibunden. Skrell de to eplene som er igjen og skjær dem tynne skiver. La dem ligge litt i sitronvann hvis du vil ha paien rå. Legg eplebitene pent over paien og strø på litt kanel. Den kan spises sånn som dette, eller du kan steke den i ovnen på 180 grader i ca en time.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar