tirsdag 17. august 2010

Gulrotsuppe på sensommeren


Det er ikke høst helt enda. Her er en god suppe med frisk sommersmak. Anbefales!

Ingredienser:
1 kilo gulerøtter
2 store poteter
2 middels store løk
4 selleristenger
3-4 ss olivenolje
1 ts ingefær
1 ts koriander
2 l grønnsakbuljong
saft fra to appelsiner
salt og pepper
2 vårløk
hvitløkskrutonger

Fremgangsmåte: Skjær gulerøtter, poteter, løk og selleri i terninger. Varm olje i en stor gryte og stek grønnsakene i den i ca 5 min. Blandingen skal ikke brunes. Lag buljongen for seg og hell den varm over grønnsakene. Sett ned varmen og la det småkoke i ca 30 min. La suppen avkjøle seg litt. Bruk en stavmikser eller en foodprocessor og kjør den til suppen er jevn. Varm suppen igjen og tilsett appelsinsaft. Smak til med krydder. Pynt med krutonger og vårløk i tynne skiver.

NB! Dette er en STOR oppskrift og det trengs en STOR gryte. Den kan også halveres. Hvis du vil kan du variere krydderet. Det er også godt med karri, dill, mynte, persille, kjørvel eller anis. Du kan gjerne pynte med gyllenstekte potetskiver istedenfor krutonger og vårløk. Dersom suppen blir for tynn kan den tykkes med maizena.

1 kommentar: