mandag 23. august 2010

Deilige, enkle knekkebrød


Tanten min kom innom jobben en dag med noen kjempegode knekkebrød. Når hun i tillegg sa at de var lette å lage bestemte jeg meg for å prøve. Jeg har tilsatt litt krydder og soltørkede tomater for å gi dem mer smak...

Ingredienser:
ca 7 soltørkede tomater i små biter
1 ss basilikum
1 ½ ss oregano
4 dl sammalt rug
3 dl solsikkefrø
2 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 ts salt
1 ss sukker
7 dl vann

Fremgangsmåte: Bland alle ingrediensene og la deigen stå noen minutter. Legg bakepapir på to langpanner og fordel deigen utover med en slikkepott. Rut det opp i passe store biter. Stek på 180 grader på varmluft i 40 minutter + 10 minutter med døra åpen + 10 minutter med døra lukket. Avkjøl på rist. Hvis knekkebrødene ikke blir sprø nok kan du tørke dem videre på 100 grader med litt åpen dør, helst uten bakepapir.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar