lørdag 15. januar 2011

Store bringebærmuffins


150 gr. smør
2 dl sukker
2 egg
3 dl hvetemel
1 toppet teskje bakepulver
1 toppet teskje vaniljesukker
½ dl matfløte
2 1/2 dl bringebær


Rør smør og sukker godt sammen til det er mykt. Bland inn eggene. Ha i mel, bakepulver og vaniljesukker og rør godt. Til slutt tilsetter du fløten. Røren blir tykk, men slik skal den være. Fordel røren i 9 store muffinsformer. Sett bærene på toppen og dytt de litt nedi røren. Slik kan du unngå at alle bærene synker ned i bunden.

Stekes på 200 grader midt i ovnen i ca. 15-20 min (litt lengre hvis du bruker fossende bær). Kjenn etter med f.eks et grillspyd om de er ferdige. Avkjøles på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar