torsdag 6. januar 2011

Quiche med kantareller


Jeg lagde denne quichen på tirsdag også, med da fant jeg ikke paiformen og endte med å bruke en gammel springform. Uff, det lakk forferdelig... Jeg satt igjen med bare halvparten av fyllet der det skulle være. Uansett, i dag prøvede jeg å lage den igjen i en paiform, og den ble veldig god. Prøv selv!

Ingredienser:
Bunn
300 g hvetemel
½ ts salt
125 g smør
6-8 ss isvann

Fyll
3 egg
5 dl matfløte
1 ts salt
½ ts nymalt pepper
noen klyper malt muskat
en boks hermetiske kantareller eller (helst) ferske
4 vårløk

Fremgangsmåte:
Smuldre sammen mel, salt og smør. Tilsett vannet, men pass på å ikke arbeide for mye med deigen, da blir den seig. Trykk deigen ut i en smurt paiform. Stek bunden i ca 15 minutter på 220 grader, til den så vidt begynner å få farge. Stikk hull på boblene med en gaffel. Sett ned varmen på ovnen til 190 grader. Bland sammen egg, matfløte, salt pepper og muskat. Stek kantarellene lett hvis de er ferske. Hakk vårløken. Legg kantareller og vårløk på paibunden og hell over eggeblandingen. Sett quichen forsiktig inn i ovnen og stek den til fyllet har hevet seg litt, blitt lett gyllent og ikke setter seg fast når du stikker en kniv i det. Avkjøl quichen på en rist. Server den gjerne med salat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar