mandag 17. januar 2011

Lakseform med potetmos


Jeg, mamma og en venninne lagde denne lakseformen i går. Meningen var at det skulle likne på noe mormor har pleid å lage, men hun bruker hvit fisk. Hvis du vil gjøre det veldig enkelt kan du selvsagt bruke hermetiske asparges, posepotetmos og posesaus, men det beste er helt klart når man lager alt fra bunden. Slik:

Ingredienser:
4 laksefileter
250 g asparges
noen kvaster frisk dill
salt

potetmos:
12-7 poteter (kommer an på størrelsen)
2 ss smør
2 dl melk
2 ss gressløk
salt
pepper
en halv ts revet muskat

saus:
2 dl fiskekraft
2 ss smør
2 ss mel
2 dl melk
4 ss aspergeskaraft
pepper
(salt hvis det trengs)

Fremgangsmåte: Trekk laksen i lettsaltet vann i ca 10 minutter. Kok aspargesen (også i salt vann) til den er nesten mør. Spar på kokevannet. Legg laks og asparges i en form og strø dill på toppen. Skrell potetene og skjær dem i små biter. Kok dem til de er myke. Mos potetene godt sammen med melk, smør og gressløk. Smak til med salt, pepper og muskat. Begynn på sausen med å smelte smøret. Rør inn melet med en visp. Spe gradvis med melk og kraft og kok til sausen har den konsistensen du ønsker. Smak til med krydder. (Hvis du ønsker en gul farge på sausen kan du tilsette litt gurkemeie.) Hell sausen over fisken og aspargesen og legg potetmosen over det hele. Stek i ovnen på 200 grader i 20-30 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar